Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Uppsala stift Besöksadress: Dragarbrunnsgatan 71, 75320 Uppsala Postadress: Box 1314, 75143 Uppsala Telefon: +46(18)680700 E-post till Uppsala stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Rekordval nu färdigräknat

Nu är resultatet för kyrkovalet färdigräknat i Uppsala stift och det gäller valen till alla tre nivåerna: lokalt, stift och valet till kyrkomötet.

 

Valdeltagandet är det högsta sedan 1934, drygt 19,1 procent för hela Svenska kyrkan och i Uppsala stift är det ytterligare några tiondelar högre, 19,4 procent, vilket innebär att det är det stift som har näst högsta valdeltagandet i landet.

- Siffror i all ära men det roliga är naturligtvis det engagemang som siffrorna visar på, säger Susanne Folin som är valansvarig i Uppsala stift.

- Det relativt höga valdeltagandet, mer än sex procentenheter högre än det förra valet, visar att fler vill vara med och påverka hur kyrkan ska styras.

Den slutliga sammanräkningen startade den 26 september 2017 och avslutades den 11 oktober 2017. Sammanräkningen utfördes på stiftskansliet i Uppsala och under ledning av valansvarig Susanne Folin och stiftsjurist Lisa Sjöstrand.

Mer information finns i det bifogade delegationsprotokolletfrån stiftsstyrelsen. 

Alla resultat till kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige och kyrkomöte finns samlat på kyrkoval.svenskakyrkan.se