Svenska kyrkan i New York

Svenska kyrkan i New York Besöksadress: 5 East 48th Street, - New York, NY-10017, US Telefon: +1(212)8328443 E-post till Svenska kyrkan i New York

En kväll med Karin Petersdotter Eriksson & Olle Wästberg

Välkommen till en unik Stipendiekonsert med Karin Petersdotter Eriksson & ”Nyfiken på” med Olle Wästberg, onsdag 8 november kl. 18.30.

Kom och upplev en kväll med musik av svenska kvinnliga kompositörer!

Karin Petersdotter, 2016 SWEA New York Mona Johnsson stipendiat, framför musik av och berättar om kompositörer som Valborg Aulin, Alice Tegnér and Elfrida Andrée.
Musik som sällan eller aldrig har framförts, från folkmusik till klassiskt.

Karin Petersdotter spelar viola & Nadezhda Christova spelar piano.

Mingel och sedan NYFIKEN PÅ

Stipendiekonserten följs av mingel och en presentation i serien Nyfiken på  med Olle Wästberg, tidigare generalkonsul i New York och ordförande i den statliga Demokratiutredningen. Olle har just kommit ut med boken ”Folkstyret i rädslans tid".

Olle kommer att berätta om den svenska demokratins 100-årsjubileum nästa år under rubriken “Hur mår den svenska demokratin? Kommer det att bli en Donald Trump också i Sverige?”

Eventet arrangeras tillsammans med Swea New York.
Varmt välkommen!

Känner du någon som skulle vilja bli SWEA New Yorks stipendiat?

Mer information om detta finns på SWEA:s hemsida.