Täby församling

Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Täby församling söker präst

Jobba med trevliga konfirmandgrupper tillsammans med många duktiga och erfarna ledare. Gudstjänstutveckling och kyrkliga handlingar är förstås också viktiga delar av arbetet i vår stora församling, där vi är måna om att hjälpa varandra.

Vi söker dig som är präst med ett stort engagemang för gudstjänster och gudstjänstutveckling, konfirmandverksamhet, läger och ungdomar.

Sedvanliga prästuppgifter bör du också trivas med då församlingen har en av de populäraste förrättningskyrkorna i Stockholms stift.

Vi ser gärna att du är intresserad av att utveckla gudstjänstgemenskap och gudstjänstgrupper med varaktighet och öppenhet. Självklart tycker du om att åka på läger, gillar att undervisa konfirmander och vill arbeta i team för att uppnå församlingens uppsatta mål.

Körkort och egen bil är bra att ha i vår stora församling.

Vill du veta mer?

Frågor kring tjänsten besvaras av Michael Öjermo, kyrkoherde, tel. 08-580 036 01.

Välkommen med din ansökan!

Ansökningar mejlas till taby.rekrytering@svenskakyrkan.se senast den 31 oktober2017.

Rekryteringen kommer att ske genom löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Aktiva ungdomar i Täby

Täby församling har en omfattande konfirmand- och ungdomsverksamhet. Vi erbjuder många olika alternativ till konfirmandundervisning, och har årligen cirka 450 konfirmander. Ledarutbildningen sänder ett 60-tal nya examinerade ungdomsledare ut i verksamheterna varje år. I alla våra verksamheter har vi en rik lägerverksamhet. Täby församling har en egen lägergård, vackert belägen på Väddö.

Inom avdelningen barn & unga finns 20 medarbetare med olika pedagogiska kompetenser som musikpedagog, dramapedagog och en ljus- och ljudtekniker. Utöver dessa knyts även präster, diakoner, musiker och en mängd ideella till verksamheten.

Om Täby församling

Täby församling, som är en del av Svenska kyrkan, har ett rikt gudstjänstliv i församlingens fem kyrkor och många Täbybor väljer att döpa sina barn, gifta sig och ha begravningsgudstjänster för sina anhöriga här. Ett stort antal ungdomar deltar varje år i församlingens konfirmationsläger och här finns en uppskattad verksamhet för barn och familj samt en diakoniavdelning med kyrkans sociala arbete i centrum. Täby kommun har drygt 68 000 invånare och 44 000 av dessa är medlemmar i Täby församling, som därmed kan räkna sig som Sveriges största. Församlingens huvudsakliga arbetsplats finns i Tibble församlingsbyggnad, granne med Täby centrum.