Täby församling

Täby församling Besöksadress: Attundavägen 3, 18323 TÄBY Postadress: BOX 208, 18323 TÄBY Telefon: +46(8)58003500 E-post till Täby församling

Täby församling söker ungdomspräst till ett vikariat

Jobba med Sveriges största lokalavdelning av Svenska kyrkans unga – här finns 500 aktiva och engagerade ungdomar som vill vara med och påverka.

Vi söker dig som vill arbeta med sedvanliga prästuppgifter samt vara kaplan i konfirmand- och ungdomsverksamheten. Du vill bygga långsiktiga relationer och kan kommunicera med ungdomar utifrån vad som är relevant i deras liv.

Du får gärna vara kreativ, se möjligheter och tycka om utmaningar.

I tjänsten ingår kvällstjänstgöring och läger.

Tjänsten är ett vikariat på minst 8 månader.

Vill du veta mer?

Frågor kring tjänsten besvaras av Michael Öjermo, kyrkoherde, tel. 08-580 036 01 och Marie-Louise Broström, chef för avdelningen undervisning barn & unga, tel. 08-580 036 40.

Välkommen med din ansökan!

Ansökningar mejlas till taby.rekrytering@svenskakyrkan.se senast den 31 oktober2017.

Engagerade och aktiva ungdomar i Täby

Täby församling har en omfattande konfirmand- och ungdomsverksamhet. Vi erbjuder många olika alternativ till konfirmandundervisning, och har årligen cirka 450 konfirmander. Ledarutbildningen sänder ett 60-tal nya examinerade ungdomsledare ut i verksamheterna varje år. I alla våra verksamheter har vi en rik lägerverksamhet. Täby församling har en egen lägergård, vackert belägen på Väddö.

Om Täby församling

Täby församling, som är en del av Svenska kyrkan, har ett rikt gudstjänstliv i församlingens fem kyrkor och många Täbybor väljer att döpa sina barn, gifta sig och ha begravningsgudstjänster för sina anhöriga här. Ett stort antal ungdomar deltar varje år i församlingens konfirmationsläger och här finns en uppskattad verksamhet för barn och familj samt en diakoniavdelning med kyrkans sociala arbete i centrum. Täby kommun har drygt 68 000 invånare och 44 000 av dessa är medlemmar i Täby församling, som därmed kan räkna sig som Sveriges största. Församlingens huvudsakliga arbetsplats finns i Tibble församlingsbyggnad, granne med Täby centrum.