LINDBERGA FÖRSAMLING

LINDBERGA FÖRSAMLING Besöksadress: Lindbergs församlingshem, 43292 Varberg Telefon: +46(340)641140 E-post till LINDBERGA FÖRSAMLING

Livslust -Fokus 0-12år

Att kränka utan att sätta gränser Måndag 13 november 18:00-20:30 Varbergs kyrka

ATT FÅ VARDAGEN I FAMILJEN ATT FUNGERA
Alla familjer är olika, och det finns inte någon färdig mall som talar om hur man gör för att bli den perfekta familjen. Däremot uppstår det motsättningar och konflikter som bottnar i samma grundvillkor. I dag är rollerna inte längre på förhand bestämda och det är därför upp till varje enskild familj att avgöra hur man önskar fungera som familj. En spännande, men inte alltid så enkel, utmaning.

På denna föreläsning pratar vi om vad vi bör vara uppmärksamma på för att kunna hantera konflikterna och för att få vardagen i familjen att fungera. Den handlar bland annat om att kunna förvandla den kärlek man känner för varandra och sina barn till ett kärleksfullt förhållningssätt; om att våga se svårigheter och ta svåra beslut.

UR INNEHÅLLET
- Samspelet i familjen.
- Hur man sätter gränser, och vilka.
- Finns det en trotsålder?
- Aggression, en nödvändig del av familjelivet?
- Ledarskapet i familjen.
- Den jämlika relationen.
- Gemensamt ansvar och eget ansvar.
- Ska barn ha särskilda ansvarsuppgifter?
- Oro, kärlekens depressiva utryck.
- Matvanor i familjen.
- Konsten att ta emot rådgivning.

PLATS OCH TID
Måndag 13 november 18:00-20:30 i Varbergs kyrka
Under föreläsningen kommer det att vara fika.

Föreläsarna Åsa Schill och Evalena Ljung Kjellberg kommer från Family-Lab. Det är den svenska delen av en internationell utbildnings- och rådgivningsorganisation grundad av författaren och terapeuten Jesper Juul. Deras arbete grundar sig på relationistiskt förhållningssätt och uppfostran utan bestraffning eller manipulativ belöning.

För frågor och mer information, kontakta

Rebecca Kullenberg, präst i Varbergs församling

Rebecca Kullenberg