Vad är en församling?

Församlingen

Församlingar finns över hela landet och alla som lever i Sverige bor i en församling. Majoriteten i församlingen tillhör Svenska kyrkan. Benämningen församling är alltså både ett geografiskt begrepp och benämning för dem som tillhör Svenska kyrkan på platsen. Församlingen är den grundläggande enheten inom Svenska kyrkan då det är där människor samlas till gudstjänst och där kyrkan möter människor vid de kyrkliga handlingarna (dop, konfirmation, vigsel, begravning etc.), i undervisning och diakoni. Hela den lokala organisationen bygger på församlingarna.

Om kristen tro

Kanske är kyrkan en helt ny värld för dig? Kanske har den funnits en gång för dig, men försvann på vägen? Här finns plats för dig som är nyfiken på och söker en tro.

Vem gör vad?

Det finns många olika yrkesgrupper inom Svenska kyrkan. Kanske tänker man först på prästyrket, som har en lång tradition i kyrkan, men här kan du även läsa mer om kyrkans många andra yrkesgrupper.

Engagera dig!

│Volontär│Frivilligt engagemang│

Bli medlem

Tack vare alla medlemmar kan Svenska kyrkan stödja och hjälpa människor i sorg, kris, utsatta livssituationer eller är ensamma. Bli medlem du också!