Foto: Teddy Törnlund för Lagunda församling

Giresta musikstiftelse: Stipendiatkonsert 21 oktober - Elna Carr, violin,

Nyhet Publicerad

Violinisten Elna Carr är en av årets Anders Wall-stipendiater. Elna Carr spelar i Danska Radions symfoniorkester. I Giresta den 21 oktober kommer hon att framföra Beethoven, Brahms och Stravinskij.

Den 21 oktober arrangerar Giresta musikstiftelse den första av höstens två stipendiatkonserter.  Då kommer violinisten Elna Carr, som är årets Anders Wall-stipendiat på instrumentalistsidan.

Hon kommer tillsammans med sin sambo, pianisten Håkan Quennerstedt.

De har tidigare gett en konsert i Giresta kyrka för ett och ett halvt år sedan, då Elna just hade tävlan i finalen om 2016 års Solistpris och där spelat Sibelius violinkonsert. I Giresta den gången spelade hon Beethoven, Prokofjev och Ravel; denna gång blir det också Beethoven, men en annan sonat, nr 5 i F-dur, den s k Vårsonaten. Vidare spelar duon Brahms tredje violinsonat i d-moll samt Igor Stravinskijs Svit från baletten "Le baiser de la fée".

Elna Carr kommer från en stor musikfamilj i Skåne med rötter i folkmusiken. Via studier vid musikgymnasiet i Falun och vid musikhögskolorna i Malmö och Köpenhamn har hon nu avancerat till tredje konsertmästare i Danska Radions symfoniorkester. Håkan Quennerstedt, bördig från Uppsala, har också studerat i Falun och Malmö, där Hans Pålsson var hans lärare, och ägnar sig förutom att spela kammarmusik med sin sambo att utveckla Slottsstadens Pianoskola i Malmö.

Biljetter

Biljetter till alla konserter som ges av Giresta Musikstiftelse administreras helt av stiftelsen. Både biljetter och abonnemang kan beställas på telefon 0171-46 00 47 (Barbro Lundberg) eller 0171-46 01 55 (Siv Kjellberg) mellan 12 och 17 onsdag-lördag i konsertveckan. Biljetterna avhämtas vid ingången till kyrkan före konserterna.

Biljetter och abonnemang kan också beställas via e-post på adressen musik@giresta.se Bekräftelse erhålls samma dag. Även dessa biljetter avhämtas vid kyrkan före konserten.

UNT City i Uppsala Stadsteaters biljettkassa på Kungsgatan 53 säljer biljetter under konsertveckan. Öppet måndag-fredag 10-18.

I mån av tillgång säljs också biljetter vid ingången före konserterna.

Priset är 150 kronor per biljett. Ungdom/studerande fri entré.
Abonnemang: höst 400 kronor / vår 500 kronor.

Om Giresta musikstiftelse

Giresta Kyrkas Musikstiftelse bildades i mars 1989 på initiativ av Anders Walls Stiftelse och har under de 28 år som förflutit arrangerat omkring 300 konserter i kyrkan. Musikstiftelsens ändamål är att stödja utbildning och vidareutbildning inom det musikaliska området. Den vänder sig i första hand till musikstuderande vid Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Musikstiftelsens omfattande stipendiatprogram ger möjlighet till en variationsrik konsertverksamhet, inspelningar och kvalificerad utbildning. Konsertverksamheten omfattar också andra artister med anknytning till Musikstiftelsen. Den stöds alltfort av årliga bidrag från Anders Walls Stiftelse. Genom stiftelsens försorg har också flera högklassiga instrument anskaffats, som återfinns i kyrkan, nämligen en Steinwayflygel, en cembalo och en ny orgel (invigd 1992).

Varje år arrangeras 6-10 konserter. Tidpunkten är i de flesta fall lördagar kl 16.00. Konserterna varar vanligtvis ca 70 minuter utan paus.

Verksamheten leds av en styrelse som består av: Peter Friis Johansson, Cari Hildebrand, Barbro Lundberg, Olle Nordberg (ordförande), Anders Wall, Charlotte Wall, Carin Åblad-Lundström och Lena Westberg (adj).

Mer information: www.giresta.se