Järfälla församling

Järfälla församling Besöksadress: Vasavägen 25, 17756 Järfälla Postadress: Box 139, 17723 Järfälla Telefon: +46(8)58021800 E-post till Järfälla församling

Järfälla församling söker arbetsledande komminister, 100%

Järfälla församling söker en arbetsledande komminister till Viksjö kyrka. Välkommen med din ansökan senast fredag 27 oktober!

Järfälla församling är en av Stockholms större församlingar med drygt 35 500 medlemmar. Församlingen har ca 80 anställda och dess geografiska gränser är samma som Järfälla kommuns. Inom församlingen finns fyra kyrkor med församlingshem, ett begravningskapell samt två kyrkogårdar.

Nu söker vi en arbetsledande komminister till Viksjö kyrka.

Anställningsform tillsvidare
Anställningens omfattning 100 %
Tillsättning 2018-03-01 eller enligt överenskommelse

Om Järfälla församling

Järfälla församling är en arbetsplats som strävar efter att vara i framkant när det gäller utveckling av verksamheter, både nya och befintliga. Vi är en arbetsplats som gärna tar emot praktikanter och vi deltar ofta i utvecklingsprojekt både i samarbete med andra församlingar, med Stockholms stift och med Svenska kyrkan centralt men även med andra aktörer. Då vi är en prövande och lärande organisation, är detta för oss ett naturligt led då vi tror att samarbete och löpande kunskapsinhämtning är en nödvändighet för utveckling.

Vi är en församling som gärna ser att våra medarbetare bär med sig olika erfarenhet och bakgrund eftersom vi är övertygade om att det bidrar till att hålla församlingen levande och inte minst gör mötet med alla som deltar i verksamheterna bättre.

Kvalifikationer

Som arbetsledande komminister ansvarar du direkt under kyrkoherden för personal, budget, arbetsmiljö och verksamhet i Viksjö kyrka (14 medarbetare) samt för att bemanna Järfälla kyrka och Pilgrimskapellet med präster och musiker. Tillsammans med församlingens övriga fyra arbetsledare förväntas du även ta ansvar och bidra till utveckling av hela Järfälla församlingen. Du ingår i Viksjö kyrkas Pastorala råd.

Önskvärda egenskaper för tjänsten är att du kan samarbeta med både förtroendevalda, anställda och frivilliga samt att du är lyhörd för medarbetarna. Vi önskar också att du har förmåga utveckla dina medarbetare och har ett stödjande och uppmuntrande förhållningssätt.

Viktigt är även att du har förmåga att arbeta med verksamhets- och kommunikationsplaner samt erfarenhet av budgetansvar.

Krav

• vara behörig enligt Kyrkoordningen att utöva tjänst som präst i Svenska kyrkan
  • ha ledarerfarenhet eller ledarskapsutbildning

Upplysningar om tjänsten lämnas av Kyrkoherde Krister Kappel, per mail eller telefon 08-580 218 60.

Sista ansökningsdag 27 oktober. Skicka din ansökan till Krister Kappel.

Fackliga företrädare

Vision Christer Zetterberg 08-635 33 53