Nordmarkens pastorat

Nordmarkens pastorat Besöksadress: Storgatan 8, Församlingshemmet, 67231 Årjäng Postadress: Box 106, 67223 Årjäng Telefon: +46(573)13600 E-post till Nordmarkens pastorat

Resan går vidare

De två föreställningarna i Holmedals kyrka lockade stor publik. Besökarna möttes av en mörklagd kyrka med en fantastisk ljusshow. Besökarna fick uppleva en föreställning med sång, musik, film och monolog. En föreställning med många känslor där vacker sång och musik varvades med fartfylld dans. Föreställningen gav många intryck och skapade eftertanke hos alla som var där.

HOLMEDALS KYRKA ARENA FÖR INTEGRATIONSFRÅGOR - "RESAN GÅR VIDARE"

Svenska kyrkan i Nordmarken är sedan flera år engagerad i integrationsarbetet och tar tydligt ställning för mångfald, nu i projektet "Resan går vidare". Projektet är ett samarbete mellan Holmedal-Karlanda församling, Årjängs kommun och HVB-hemmet ClaraBo, och stöds av Europeiska fonden för landsbygdsutveckling. Arbetet har planerats sedan två år tillbaka och inleddes i våras.

2013 genomfördes projektet "Från Källtegens by till Präriens drottning", ett integrationsprojekt som handlade om att vara på flykt och att komma till ett nytt land. Intiativtagare till projektet var Kerstin Wallmyr, kyrkomusiker i Nordmarkens pastorat. En del av projektet genomfördes i bygdeskolorna, där man bl.a. jobbade med släktforskning och hade olika workshops. Slutprodukten blev en musikalföreställning med körer, elever från skolorna, olika artister och musiker både från bygden och från andra ställen i landet.

Nu kommer uppföljningen och arbetet kommer även denna gång att i väsentlig grad rikta sig mot skolan. Det har anordnats en temadag där bl.a. Pärra Eriksson från gruppen Môra-Pär medverkat.

Eleverna och deras föräldrar kommer även att få lyssna till föreläsningen "Lilla mångfaldsskolan" med Navid Modiri.

Samverkan sker även denna gång mellan Årjängs kommun, Holmedal- Karlanda församling och ClaraBo. Ungdomarna på Clarabo har fått ta del av workshops med sång och dans, de kommer att vara med i föreställningen och dessutom kommer någon av de filmer som de gjort att bli en del i musikalen. Föreställningen byggde på musik, dans och andra uttryck. Berättarna Cecilia Näslund och Rune Wallmyr knyter ihop det hela med utvalda texter. Musiken hämtas från musikalen Kristina från Duvemåla samt från artister som Bob Dylan, Môra-Pär och Laleh.

Integrationsfrågorna är ett viktigt ämne för kyrkan och kyrkans rum kan med fördel fungera som en arena för att nå fram med ett i tiden angeläget budskap - att vi alla tillsammans i vår kommun behöver ställa upp och verka för fred, rättvisa och mänskliga rättigheter och för allt det goda som trots allt finns i världen.

Medverkande:

producent & körinstudering Kerstin Wallmyr sceniskt arbete Johanna Levin kapellmästare & arrangör Johan Gund repetitör Stina Wallmyr Flinth

orkester:
piano Stina Wallmyr Flinth violin I Gaianeh Pilossian violin II Emelie Molander viola Karin Wallmyr cello Ruth Spargo slagverk Jakob Johannesson kontrabas Max Thornberg saxofon & flöjt Per Wallmyr trumpet Karl Wallmyr piano, keyboard, dragspel Johan Gund

kören Con Brio:
sopraner Beatrice Andersson, Anna Bryntesson, Hanna Fagerlind, Elin Olsson, VildeThelberg, Amanda Thorell, Frida Axelsson, Alexandra Unge, Ulrika Lindkvist, Ingegerd Dahl, Jenny Lindgren, Bente Jordansson, Kerstin Liden, Margareta Bryntesson, Lillemor Olsson, Yvonne Magnusson, Margareta Oscarsson, Margit Rinstad, Lena Svensson, Anna Olausson altar Birgitta Schmidt, Cecilia Näslund, Marlene Andersson, Karin Axelsson, Sonja Andersson, Lena Dahlin, Maud Johansson, Marina Fingalsson, Mona Edvinsson,Eva Gustavsson, Eva Berg basar & tenorer Bo Kyhlander, Rune Wallmyr, Henrik Gustavsson, Henrik Kihlander, Jimmy Kihlander, Tony Nilsson, Johannes Axelsson