Luleå stift

Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift

Teser för vår tid

Den 31 oktober är det ett år sedan Reformationsåret 2017 inleddes. I Luleå stift har bland andra deltagarna på inspirationshelgen Fri till tro skrivit teser för Svenska kyrkan i dag.

Det var år 1517 som munken Martin Luther sägs ha spikat upp 95 teser på porten till Slottskyrkan i Wittenberg, det som kom att bli startskottet på brytningen från den katolska kyrkan.

I Luleå stift har reformationen bland annat uppmärksammats genom inspirationshelgen Fri till tro i slutet av augusti. Omkring 600 personer kom till Luleå för bland annat föreläsningar, gudstjänster och olika kulturyttringar.

Under helgen utmanades deltagarna av självaste Martin Luther att skriva egna teser som sattes upp på en provisorisk kyrkport. Även de yngre deltagarna på Barnspåret fick skriva och rita vad de vill att kyrkan ska vara. Här presenteras ett urval.