Pressmeddelande: Tack och välkommen i Domkyrkan på söndag

Nu på söndag, 8 oktober kl 11.00, välkomnas vår nye domkyrkoorganist Jörgen Martinson samtidigt som nuvarande domkyrkoorganisten Hans Nordenborg avtackas efter lång och trogen tjänst.

Under sina 40 år som organist i Karlstad har Hans Nordenborg hunnit med att möta många körsångare. Innan han blev domkyrkoorganist arbetade han 20 år i Norrstrandskyrkan. Nu går gamla och nya körsångare samman i en stor gemensam kör och sjunger i gudstjänsten tillsammans med Karlstads Orkesterförening. Hans och Jörgen tjänstgör båda i högmässan, och predikar gör biskop Sören Dalevi.

Jörgen Martinson är 49 år och kommer närmast från en tjänst som organist i Strängnäs domkyrka. Den 15 november tar han över taktpinnen och jobbet som domkyrkoorganist i Karlstad.

Domkyrkoorganist är ett mycket eftertraktat jobb - det finns bara 13 tjänster i Sverige (en i varje stift). I en omfattande rekryteringsprocess med många personer inblandade, både från Karlstads stift och Karlstads pastorat, valdes Jörgen Martinson till sist ut bland sex meriterade slutkandidater.
- Jag är väldigt taggad och tycker att det ska bli otroligt spännande, säger Jörgen Martinson som just nu letar bostad i Karlstad åt sig och familjen.

För Hans Nordenborgs del går istället bohaget till skånska Genarp där han har fru och villa sedan många år.
- Nu får jag tid att sköta hemmet och odla mina många intressen. Det ska bli skönt att inte alltid ha kalendern fulltecknad och kunna vila utan dåligt samvete över oavslutade arbetsuppgifter. Men jag känner också en stor tacksamhet över alla dessa år i Karlstad, som har givit mig så mycket. På söndag infaller Tacksägelsedagen och det känns mycket bra att få säga mitt tack då, säger Hans Nordenborg.

Välkomna till Domkyrkan på söndag!