Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

Flower of Hope - lavendeloljan som ger romer arbetstillfällen

Utanför staden Roman i Rumäniens fattigaste område, driver Franciskanerbröder, med stöd av Svenska kyrkan, ett stort arbete med bland annat skola, hälsovård och lavendelodling. Fader Lucian berättar här om projektet.

Flower of Hope kommer från lavendelodlingarna och består av pressad, naturligt odlad lavendel. Genom att köpa oljan är man med och bekämpar fattigdom.

Oljan kan användas till att blanda med t.ex. solrosolja för att få en fantastisk och väldoftande olja att smörja in sig med. Den används även till badvatten, fotbad, som myggmedel och som väldoft i doftkrus eller dammsugarpåsen. Den har en lugnande och avslappnande effekt.

Franciskanerbroder Lucian Bobarnac berättar här om projektet i ett klipp på Youtube.

Flower of Hope marknadsförs och säljs av Sackeus.

Läs mer om projektet som stöds av Göteborgs stift.

Mer information om Svenska kyrkans internationella arbete och hur man lämnar bidrag får ni här.

Flower of Hope flaska