Växjö stift

Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift

Nya kyrkoherden mottas i Traryd-Hinneryds pastorat

På söndag den 8 oktober hälsas Mikael Nilsson välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Traryd-Hinneryds pastorat.

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Traryds kyrka kl 10:00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Mikael Nilsson som kyrkoherde i Traryd-Hinneryds pastorat. Fredrik Modéus leder mottagandet och Mikael Nilsson leder mässan och predikar.

– Jag längtar efter att se människor komma i funktion i församlingarna – att det ska bli alltmer tydligt att kyrkan är en trons gemenskap där människors olika gåvor skall få komma till uttryck och utvecklas, säger Mikael Nilsson.

Mikael prästvigdes 2011 för Göteborgs stift och gjorde sitt första adjunktsår i Himledalens församling. Han tillträdde sin tjänst som kyrkoherde i Traryd-Hinneryds pastorat den 1 augusti i år. Sen 2012 har Mikael arbetat som komminister i pastoratet.

– Jag hoppas kunna bidra med att församlingarna får en fördjupad erfarenhet av bön och andlig förnyelse grundad i Guds ord och sakramenten. Något som också präglade församlingarna redan innan jag började här som komminister 2012, och som jag vill förvalta och utveckla, säger Mikael.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i en församlings liv. Vi vill göra det vi kan för att denna dag ska bli en god början på uppdraget. På söndag välkomnar vi Mikael som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församling och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?

En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Om Traryd-Hinneryds pastorat

Traryd-Hinneryds pastorat består av Traryd och Hinneryds församlingar. Församlingarna ligger i Markaryds kommun, Kronobergs län. I pastoratet finns ca 2 500 församlingsmedlemmar.

Mikael Nilsson, kyrkoherde i Traryd-Hinneryds pastorat
Mikael Nilsson