Att vara tacksam...

Nyhet Publicerad

Nu på söndag, 8 oktober, är det tacksägelsedagen. En dag som gått från att vara en utpräglad skördefest till att bli en dag om tacksamhet och lovsång i våra liv idag. Vad har du att vara tacksam för? Fira gudstjänst med oss!

Den tid då de flesta av oss var bönder var skörden och hur den föll ut något av det viktigaste på hela året. Det var mer eller mindre en fråga om liv eller död. När skörden var bärgad tackade man Gud som gett de goda gåvorna. Tacksägelsedag.
Idag, då de flesta av oss inte är bönder, är tacksägelsedagen inte främst en dag som handlar om säd och äpplen och feta grisar, utan en dag som handlar om tacksamheten som livsstil - om vad vi har att vara glada och tacksamma över i våra liv här och nu!

I Sättna kyrka firas familjgudstjänst klockan 11 med församlingens barngrupper och konfirmanderna och 18 dukar vi nattvardsbordet och firar mässa i Indals kyrka.

Välkomna!

Miniorerna i Sättna församling

Vi i Indalens pastorat vill gärna bjuda in dig som är mellan sju och nio år till vår miniorverksamhet i Sättna. Här får du pyssla, sjunga, spela teater, fika och en massa annat roligt! Vi inleder varje träff med en liten andakt. Vill du vara med?

Nu börjar Öppet kyrkis igen!

Är du hemma med barn på dagarna? Vill du träffa andra föräldrar med deras barn? Då är du välkommen till våra Öppet kyrkis-grupper.