Ett gästvänligt och vackert land

Nyhet Publicerad

Amanda Hedström har nu varit några veckor i Tanzania. Hon skickar en hälsning och berättar om den första tiden.

Nu har vi varit i detta vackra land i ca 16 dagar och oj vad mycket vi hunnit med! Under månaderna här kommer vi framför allt att röra oss runt staden Bukoba som ligger i nordvästra Tanzania. Vår första tid har mest tillbringats en bit utanför staden, nämligen på en internatskola i Ntoma som drivs av ELCT (Evangelical Lutheran Church in Tanzania).

Eleverna, lärarna och rektorn är mycket gästvänliga och har hela tiden sett till att vi har de bra. Förutom att umgås med alla de härliga människorna här så har vi haft en liten introduktionskurs på skolan om landets kultur, historia och traditioner.

Vi har även fått göra flera utflykter i området. Bland annat så har vi besökt ett barnhem som drivs av kyrkan, vi har haft ett givande möte med distriktets biskop där vi pratade mycket om hur deras kyrka är uppbyggd och så har vi fått se mycket av landets natur.

Under den ganska korta tiden här har jag redan träffat massor med människor som lär mig nya saker hela tiden och de är först nu jag helt förstår hur mycket utbytet kommer att ge mig. De har varit mycket intressant att lära sig mer om landet under tiden på skolan. Nu är jag supertaggad på att få komma ut till min värdfamilj och få en bättre inblick i kulturen!