Svenska kyrkan i Wien

Svenska kyrkan i Wien Besöksadress: Gentzgasse 10, AT-1180 Wien Telefon: +43(1)4796517 E-post till Svenska kyrkan i Wien

Svenska kyrkans Julbasar 2017

Även i år får vi lyssna till de stämningsfulla jul- och luciasångerna. Däremellan kan man fynda t.ex mat, godis, tomtar m.m.

Vill du hjälpa till?
Vi tar tacksamt emot all hjälp som vi kan få. Anmäl er gärna via länken här nedan.
Länk till webbformulär anmälan!

På Tyska längre ner/ Unten auf Deutsch
För tusentals Wienare är den svenska Julbasaren en populär tradition. En stämningsfull  början på advent! Besökare får lyssna på traditionella luciasånger, dricka äkta hemmagjord svensk glögg. Kanske köpa både julklapparna och dekorationer.
Förra året kom ca 4200 besökare.

Söndagen den 3 December är det åter dags för Svenska kyrkans julbasar på Gesundheitsministerium på Radetskystraße 2, 1030 Wien

Höjdpunkten är det stämningsfulla Luciatåget.
Som traditionen bjuder kommer vi även i år få lyssna till de stämningsfulla jul- och luciasångerna.

Kl 12 Svenska kyrkans kör
Kl 15 Barnkör från Svenska skolan, Svenska kyrkan och kompletterande svenska
Kl 14 Svenska kyrkans kör
Kl 16 Svenska kyrkans kör

Mellan kl 10:00-17:00 har du som vanligt möjlighet att handla pepparkakor, ost, böcker, julpyssel, julklappar, godis etc.
I caféet kan du njuta av lussekatter och andra bakverk samt smörgåsar. Glöm inte bort glöggen och varmkorven!

Sontag 3. Dezember 2017 WEIHNACHTSBASAR DER SCHWEDISCHEN KIRCHE
Öffnungszeiten: 10:00-17:00 Uhr

Zwischen 10 und 17 Uhr bietet die Schwedische Kirche, wie jedes Jahr, schwedische Lebkuchen, Käse, Bücher und Süβigkeiten (u. a.) zum Verkauf an.
Dazu gibt es wie immer ein Café, wo man schwedisches Gebäck sowie “Lussekatter“ und schwedische Sandwichs genießen kann.
Unseren “Glögg“ (schwedischer Glühwein) darf man auch nicht verpassen!

LUCIA MIT GEFOLGE
Eine wichtige schwedische Tradition ist die Luciafeier. Mit Kerzen kommt sie mit ihrem Gefolge und die schönen Stimmen des Chores bringen uns alle in gute Laune und Weihnachtsstimmung!

12 Uhr Chor der Schwedischen Kirche
14 Uhr Chor der Schwedischen Kirche
15 Uhr Kinderchor der Schwedischen Kirche und Schule u. a.
16 Uhr Chor der Schwedischen Kirche

Herzlich willkommen im Gesundheitsministerium, in der Nähe der URANIA
Radetzkystraβe 2, 1030 Wien!
Öffentlich: 5 Min zu Fuβ von Schwedenplatz und Wien Mitte/Landstraβe

Varmt välkomna/Herzlich willkommen!

Affisch Julbasar 2017 för nedladdning!