Växjö stift

Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift

Nya kyrkoherden mottas i Bredaryds pastorat

På söndag den 24 september hälsas Susanne Johansson välkommen och mottas av biskopen som kyrkoherde i Bredaryds pastorat.

På söndag blir det festhögmässa med kyrkoherdemottagande i Bredaryds kyrka kl 11:00. Biskop Fredrik Modéus kommer för att motta Susanne Johansson som kyrkoherde i Bredaryds pastorat. Fredrik Modéus leder mottagandet och Susanne Johansson leder mässan och predikar. Medverkar gör även pastoratskören och barnkören.

– Jag längtar efter att vi alla tillsammans bygger framtidens kyrka, med mycket glädje, här i vårt pastorat. Och jag ser fram emot att fira tillsammans vid söndagens festhögmässa, säger Susanne Johansson.

Susanne har tidigare arbetat som kyrkoherde i Gnosjö församling och som komminister i Gislaveds pastorat. Hon tillträdde som kyrkoherde i Bredaryds pastorat i augusti 2017 och prästvigdes 2010 för Växjö stift.

– Dagen för mottagandet präglas av förväntningar och förhoppningar inför framtiden och är en viktig händelse i en församlings liv. Vi vill göra det vi kan för att denna dag ska bli en god början på uppdraget. På söndag firar vi, välkomnar Susanne som kyrkoherde och markerar gemenskapen mellan församling och stift, säger biskop Fredrik Modéus.

Välkomna att bevaka!

Vad är en kyrkoherde?

En kyrkoherde är en präst som är chef för en ekonomisk enhet inom Svenska kyrkan. En ekonomisk enhet är en församling eller flera församlingar som ingår i ett pastorat.

Om Bredaryds pastorat

Bredaryds pastorat består av Bredaryds och Kulltorps församlingar. Församlingarna ligger i Värnamo kommun och Gnosjö kommun, Jönköpings län. I pastoratet finns ca 2 600 församlingsmedlemmar.

Susanne Johansson, kyrkoherde i Bredaryds pastorat
Susanne Johansson