Växjö stift

Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift

17,3 procent röstade i Växjö stift

Det preliminära valresultatet visar att 17,3 procent av de röstberättigade i Växjö stift röstade i årets kyrkoval. Det är en ökning på 4,1 procentenheter jämfört med förra kyrkovalet.

Preliminärt deltog 17,3 procent av de drygt 360 000 röstberättigade i årets kyrkoval till kyrkans regionala beslutsorgan stiftsfullmäktige i Växjö stift. Det är lägre än riksgenomsnittet, men högre än vid förra kyrkovalet 2013. Då röstade 13,2 procent i Växjö stift.

Nu återstår att räkna återstående förtidsröster och personkryss och eventuella ogiltiga röster ska bedömas. Därför får vi vänta på det slutgiltiga resultatet av valet. Den slutliga rösträkningen, som sker på stiftskansliet i Växjö, påbörjas måndag den 25 september och valresultatet väntas bli klart i oktober.

Valdeltagandet i samtliga val hittar du på www.svenskakyrkan.se/kyrkoval.