Komminister till Borgs församling

Nyhet Publicerad

Tillsvidareanställning 100% med tillträde i januari 2018 eller efter överenskommelse. Är du redo för en utmaning? Hos oss får du möjlighet att kombinera en församlingstjänst med arbete i sjukhuskyrkan – välkommen

Du har din huvudsakliga arbetsplats i Söderledskyrkan som ligger i Ektorp/Vilbergen men du är också del av ett större arbetslag i Borgs församling. Hos oss kommer du att arbeta som församlingspräst med allt vad det innebär men får även möjlighet att arbeta som präst i sjukhuskyrkan på ca 25%. Sjukhuskyrkan, med en sjukhuspräst, en diakon och en musiker är en del av Borgs församling i Norrköpings pastorat.

Då vi arbetar mycket i team förutsätter vi att du har vilja och förmåga till ett nära samarbete med dina kollegor där du bidrar med dina teologiska perspektiv. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För tjänsten krävs att du har körkort samt tillgång till bil.

Norrköpings Borgs församling är en av fyra församlingar inom Norrköpings pastorat. Hos oss får du möjlighet att vara en del i ett stort och härligt arbetslag på ca 40 anställda medarbetare och många frivilliga och förtroendevalda. Församlingen har ca 22 000 kyrkotillhöriga.

Upplysningar om tjänsten lämnas av församlingsherde, Lena Ohlsson Bohman, tel. 011-24 11 01, eller sjukhuspräst Lillemor Björling, tel. 011-24 11 29.

Facklig företrädare för Vision är Jens Lagnestam, tel. 070-311 72 00  samt för kyrkans akademikerförbund Anna-Carin Gabelic, tel. 013-20 50 33.

Välkommen med din ansökan inkl. löneanspråk och sedvanliga handlingar till: Svenska kyrkan i Norrköping Personalavdelningen, Box 263, 601 04 Norrköping, eller via mail till: nkp.rekrytering@svenskakyrkan.se senast den 5 oktober 2017.