Foto: Pixabay

"Jag ber att de alla skall bli ett..."

Nyhet Publicerad

Så bad Jesus sin sista kväll på jorden. I Kristi kyrka är vi kallade till enhet - inte splittring. I Jesu efterföljd får vi verka för att bryta ner alla murar mellan människor. Detta är temat för gudstjänsten på kyrkovalsdagen - söndag 17 september!

Fira gudstjänst med oss i Lidens kyrka kl 11.00 den 17 september! I gudstjänsten tar vi emot våra nya konfirmander från Indals och Lidens församlingar, och efter gudstjänsten öppnar vallokalerna i hela vårt pastorat!

Konfirmanderna blir kvar ett tag i kyrkan efter gudstjänsten för fika, information och inskrivning.

En bön inför kyrkovalsdagen:

Herre Jesus Kristus,
du som din sista kväll på jorden bad 
att vi som vill kallas kristna och dina lärjungar
skall vara ETT:
håll dina välsignande händer över vår kyrka
och över kyrkovalet.
Väck hos alla som röstar och alla som kandiderar
en kärlek till dig och din vilja.
Låt oss se att din kyrka är utan gränser - 
Vare sig i tid eller rum,
vare sig mellan rik och fattig,
mellan folk och kulturer
eller ung eller gammal.
Alla är vi dina barn.
I ditt namn, Jesus.
Amen.

Snart dags för kyrkoval!

Som medlem i Svenska kyrkan har du möjlighet att påverka. Genom att delta i kyrkovalet kan du vara med att bestämma om inriktningen på vårt arbete och vilka som skall representera dig. Här kan du läsa mer om kyrkovalet och hitta länkar!

Lidens kyrka

Lidens kyrka är en fantastisk byggnad, full av detaljer och färg. Söker du den stora kyrkan med den nära gemenskapen så är du välkommen till Liden!

Konfirmand 19-20

Nu kan du anmäla dig till konfirmationen! Konfirmationen är till för dig som kommer att börja i åttonde klass i höst. Tillsammans får vi träffas och prata om tro, tvivel, livet, döden, vem man är och en massa annat.

Valnämnden

Pastoratets valnämnd har som uppgift att förbereda och genomföra kyrkovalet. Det består av valda ledamöter från alla våra fyra församlingar. Om du t ex har frågor om kyrkovalet eller vill ställa upp och kandidera kan du ta kontakt med dem.

Kyrkfönster i Indals kyrka

Bikt

Bikt är att enskilt tillsammans med en präst, få samtal om något som blivit fel i livet, få bekänna sin synd och få förlåtelse. Här kan du läsa mer om vad bikt är.