Luleå stift

Prata med oss

Kontakt

Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Öppet hus lockade trots regn

Omkring 180 personer besökte Stiftets hus när Luleå stift bjöd in till öppet hus. Det gamla kulturhuset var en av aktiviteterna på Kulturnatten.


Regnet öste ner på lördagen den 9 september när Luleå stift, som en del av Kulturnatten, höll öppet hus. Drygt 180 personer trotsade vädret och kom för att besöka det gamla kulturhuset på Stationsgatan 40.

Under eftermiddagen gick ett antal grupper på guidade turer i huset, fikade, tittade på bildspel och svarade på en tipstolva om kyrkovalet. En del passade också på att förtidsrösta i kyrkovalet innan de gav sig ut i renget igen.

En trappa upp berättade Meta Wiborgh, Årets Luleåbo 2017, om drivkrafter och meningsfullhet innan biskop Hans Stiglund berättade om sitt arbete och svarade på frågor om biskopens roll. Där fanns också delar av den specialbeställda konstutställning som visades på på inspirationshelgen Fri till tro i slutet av auguti.

Under dagen spelade och sjöng Anna Sellén, samt Jonatan Stenlund och Lena Stenlund. Det fanns också fiskdamm för de yngsta besökarna.