En kvinna har ett halssmycke i silver i form av ett kors med en duva omgärdat av en cirkel.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Diakoni

Diakoni är kyrkans omsorg om medmänniskan och skapelsen, ibland kallas det också kyrkans sociala arbete. Det handlar om att genom delaktighet, med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.

Livet går upp och ner. Ibland är vi människor starka. Ibland är vi sköra och behöver stöd. När livet är svårt är det lätt att känna sig ett ensam. Då kan ett samtal med en diakon öppna upp för nya tankar och vara en hjälp att komma vidare.

Du behöver inte var troende eller medlem i Svenska kyrkan för att kontakta våra diakoner, de finns för alla i pastoratet. Alla samtal är kostnadsfria och diakonerna har tystnadsplikt.

Varje vecka har vi också olika gemenskapsträffar runt om i pastoratet. Det är soppluncher, kaféer och mycket annat. Längst ner på den här sidan kan du läsa vilka tider och platser som gäller.

Skulle du vilja engagera dig som ideell medarbetare i några av våra aktiviteter? Då är du välkommen att höra av dig till diakonerna som har sina kontor i Lambohovskyrkan. Det säkraste sättet att få kontakt med dem är att ringa eller skicka e-post. Du är också välkommen in, men vi kan inte garantera att det alltid finns en diakon på plats.

Mötesplatser för vuxna

Här finns information om våra träffar, soppluncher och andra mötesplatser för gemenskap och samtal.

Vill du göra en insats?

Kan du tänka dig att ge lite av din tid?

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.