Från fjäll och hav…tovade bilder och fiskar.

Nyhet Publicerad Ändrad

Kom och upplev textilkonstnären Monika Wernhoffs utställning i Margaretakyrkan fram till och med den 5 november.

Att ull är ett naturligt material som förändrar sig med bearbetning gör det till en utmaning att få exakt det resultatet man önskar, men det är också det som gör processen spännande.

Det är mångfalden i allt vad man kan göra med ull som lockar. Monika Wernhoff  arbetar tematiskt med utgångspunkt från var hon befinner sig geografiskt eller själsligt. Mest arbetar hon med bilder och skulpturala installationer, gärna i förening. Naturen är hennes viktigaste inspirationskälla, att förmedla en önskan att vilja vara där, att vila i bilden. I hennes tredimensionella verk arbetar hon gärna med tolkningar och fantasier av växter och föremål. Genom ullens mjuka yta tillförs en annan dimension till föremålet.

Monika arbetar gärna på uppdrag och tycker om utmaningen i att försöka realisera andras ideer.

Foto: Monika Wernhoff

Under hennes år i Norge har hon blivit inspirerad av den storslagna naturen med höga fjäll, djupa fjordar och närheten till havet med allt vad det har att bjuda.
Det genomgående färgskalan är blått, grönt och grått, men några fiskar har slitit sig ur det nordiskt karga och är mer lekfulla i sitt utseende och hör nog mer hemma i tropikerna.

Du kan besöka utställningen mellan 8 oktober- 5 november.
20% går till Ma'an lil Hayat, L'Arche Bethlehem.

Öppettider
Måndag - fredag mellan kl.09.00- 12.00,
Söndagar mellan kl. 12.00-14.00 och
Lördag den 14 oktober och 28 oktober mellan kl. 10.00-12.00

Vill du vet mer? Då kan du besöka Monikas hemsida här