Foto: Johannes Frandsen, IKON

Pilgrimsvandring och retreat

Vi bjuder in till tillfällen att gå ett stycke på vägen. Tillsammans och själva - med Gud. Här kan du läsa om aktuella pilgrimsvandringar och retreater.

Pilgrimsvandringar

Ett bra sätt att komma ut och vandra i naturen och samtidigt få tid till reflektion är att pilgrimsvandra. Regelbundet bjuder vi in till gemensamma pilgrimsvandringar, men det går också bra att gå själv. 

Herrljunga - Gäsenebygdens pilgrimsleder 47 km

I Herrljunga kommun finns en fin pilgrimsled att vandra. Total längd på leden är 47 km, men de åtta olika sträckningarna inom leden är mellan 3 och 11 km. 

Mer information om leden finns på expedition Kyrkans hus Herrljunga,
där du kan hämta en karta. Du kan också skriva ut kartan här på webben och foga samman med några bitar tejp. Tips: Klipp bort den vita marginalen, då passar kartbilderna exakt ihop.

Karta och beskrivning över Herrljungas pilgrimsled (pdf)

Läs mer om Herrljunga-Gäsenebygdens pilgrimsleder på kommunens webbplats

Elisabeth Hesselbladsleden 21 km

Det finns även en pilgrimsled mellan Herrljunga och Fåglaviks kapell som heter Elisabeth Hesselbladsleden, efter det katolska helgonet Elisabeth Hesselblad.

Läs mer om Elisabeth Hesselbladsleden på kommunens webbplats 

Retreater

En retreat är ett tillfälle där vi i tystnad och styrda aktiviteter kan få tillfälle till reflektion och fördjupning. Vi bjuder regelbundet in till retreater på olika platser i församlingen.

Mer om pilgrimsvandring i Sverige

Ett led människor går på en stig bland lövträd.

Vandra i Sverige – gå en pilgrimsvandring

I Sverige finns över 40 pilgrimsleder. Du kan vandra själv eller tillsammans med andra. På en pilgrimsvandring vårdar du både kropp och själ.