Västermalms församling

Västermalms församling Besöksadress: Arbetargatan 21, 11245 STOCKHOLM Postadress: Box 49019, 10028 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6504900 E-post till Västermalms församling

Essingeöarnas Kulturvecka 2017

Essingeöarnas hembygdsförening arrangerar en kulturvecka den 3-10 september. Hela veckan är fylld av evenemang på Essingeöarna.

Det blir parkfester, skateskola, konstvisningar och utställningar, vandringar, båtrundturer, teater, körkonserter, musikuppträdanden, föredrag, paneldebatter, prova-på-tillfällen och många andra erbjudanden från öarnas affärer och matställen. Västermalms församling deltar med nedanstående program:

Mån 4 sept kl 12
Jazzlunch med Happy Old Highlanders och Frida Öhrn, lätt lunch för 60 kronor. Essinge församlingsgård vid Essinge kyrka.

Tis 5 sept kl 16-19
Utställning med historiska foton från Lilla Essingen och målningar i akryl och olja av Christine Stenberg och Viveca Berg. Också ”Utsikt från Lilla Essingen – 8 foton tagna från samma fönster under olika årstider och väder.” Fotograf Rebecca Stadener (också 6-9/9). Andrum, Strålgatan 3.

Fre 8 sept kl 18-21
Lilla Essingens historia i ord och bild. Musik och sång. John-Olov Sidén berättar, Jörgen & Vänner och Killgren & Hjelm sjunger och spelar. Andrum, Strålgatan 3.

Söndag 10 sept kl 18
Kulturveckan avslutas pampigt med körkonsert i Essinge Kyrka. Collegium Musicum från Polen gästar Essinges egen Kammarkör.

Hela programmet kan du se här