Fyra kvällar för dig som vill ha mer

Nyhet Publicerad

Vill du förstå dig själv och din gudsbild lite mer? Då kan höstens träffar vara något för dig. Prästen och författaren Birgitta Sjöström Aasa leder fyra kvällar av själavårdsundervisning.

I höstprogram och kalendarium är rubriken ”bibelförklaring” men Birgitta Sjöström Aasa vill mer beskriva träffarna som fördjupning, en väg att sätta igång egna funderingar och processer kring sina erfarenheter och sin gudsbild.
– Alla får sår i livet – men hur får jag helande för just de sår som jag fått? säger hon som exempel. Eller, om jag förlåter och blir förlåten – är allt bra sedan? Vad begränsar den frihet jag fått?
Utgångspunkten för de fyra kvällarna är den egna boken ”Upprättelse och helande” som kom i våras. Någon föranmälan behövs inte, och det är inget måste att delta alla kvällarna.
– Men den första träffen är en typisk introduktion, så det är nog bra att vara med från start, säger Birgitta Sjöström Aasa.
Söndagen den 10 september är rubriken ”Vår bild av Gud och oss själva”. Nästa kväll, söndagen den 8 oktober har ämnet ”Helande för våra sår”, och följs den 26 november av ”Förlåtelse, försoning och förtroende”. ”Guds barns frihet” avslutar terminen, den 10 december.
Birgitta Sjöström Aasa var tidigare anställd i Kornhillskyrkan, som är knuten till EFS. Numera är hon frilans, lägger stor del av sin tid på att undervisa och föreläsa runt om i landet, studerar och planerar sin nästa bok.

Text: Mona Davidsson

Fotnot: De fyra träffarna hålls i S:t Nikolai församlingshem, Karl XI:s väg 4, och börjar kl 18.00.