Kent Wisti
Foto: Maria Lundström

Kent Wisti är Årets förnyare i Svenska kyrkan

Nyhet Publicerad Ändrad

"Han lyckas förmedla evangeliet så det skär igenom mediebruset och in i nya landskap och verkligheter."

Kent Wisti, stiftsadjunkt för mission i Lunds stift, har fått utmärkelsen Årets förnyare i Svenska kyrkan 2017. Han tar emot priset i Visby ikväll under Gotlands kyrkvecka.

Motiveringen till priset Årets förnyare i Svenska kyrkan lyder:

Priset som Årets förnyare i Svenska kyrkan 2017 går till konstnären och prästen Kent Wisti. Han tar sig an kyrkans missionsuppdrag i vår tid och genom ny språkdräkt når han fram till många människor på för kyrkan nya arenor. Han lyckas förmedla evangeliet så det skär igenom mediebruset och in i nya landskap och verkligheter.
Han är en kyrkans uttydare av vår samtid. Genom teckningar, målningar, humor och satir förmedlar han ett profetiskt budskap. Med vishet, allvar och värme levererar han sylvassa iakttagelser om en värld i ständig förändring och om hur vi lever våra liv. Hans mod, iver och uthållighet i moderna medier gör honom till en angelägen missionär i det offentliga rummet. Med en spegel vänd mot oss inspirerar han till öppenhet, ärlighet, reflektion och till förändring så att fler ska våga utropa Se, Kejsaren är naken.
Kent Wisti bryter modigt ny mark. Och som missionsteologisk förnyare kommer han att få många medvandrare i Svenska kyrkans församlingar i framtiden. 

Läs intervjun med Kent i Kyrkans tidning.