Konfirmation

Sollebrunn och Långared

Konfirmation 2023-2024

Du är inte ensam om att fundera över livet. Konfirmation handlar bland annat om att diskutera små och stora frågor tillsammans med andra. Är du nyfiken på dig själv, Gud och din omgivning?

Välkommen att bli konfirmand!

I Bjärke erbjuder församlingarna i Equmeniakyrkan och Svenska Kyrkan Bjärke församling gemensam ekumenisk konfirmandläsning. Vi delar undervisning, läger, gudtjänster och nattvard. Vi har en gemensam gudstjänst med redovisning. Konfirmationsakten sker i den kyrka konfirmanden väljer och det är möjligt att välja bland samtliga kyrkor i Bjärke (Equmeniakyrkan eller Svenska kyrkan).

Vi har två grupper- en i Långared och en i Erska. I båda grupperna finns det ledare i olika åldrar med från Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan. Båda grupperna kommer åka på läger under konfirmationstiden.

Samarbetet kring konfa sker i respekt för varandras tradition och bekännelse där konfirmation för Svenska kyrkan innebär bekräftelse av dopet och för Equmeniakyrkan är en bekräftelse av den undervisning som konfirmanden fått!

I vår konfirmation får alla frågor plats. Fokus ligger på livets stora frågor och som konfirmand får du lära dig om Gud och kristen tro i en trygg miljö där vi också har roligt tillsammans. Vi fikar också tillsammans så att vi orkar med att både lära oss och leka ihop.

Under året kommer ämnen som vem är Gud, vem är jag, vem ärJesus, skapelsen, bön, nattvard, död och relationer att diskuteras. Vi arbetar ofta i mindre grupper för diskussioner. Under året firar vi också gudstjänst tillsammans i de olika kyrkorna.

Du kan välja på två olika grupper:

Konfirmand Långared & Konfirmand Erska
Mer om grupperna och länk till formulär för anmälan finns här nedanför.

Inskrivning:
Söndag 1/10 2023.
• Erskagruppen kl. 11 i Erska kyrka.
• Långaredsgruppen kl. 18 i Långareds kyrka.