Svenska kyrkan i New York

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i New York Besöksadress: 5 East 48th Street, - New York, NY-10017, US Telefon: +1(212)8328443 E-post till Svenska kyrkan i New York Webbplats

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Ledig tjänst


SVENSKA KYRKA I NEW YORK SÖKER MARKNADSFÖRARE

 

Svenska kyrkan i New York söker en person som skall bidra till att bygga upp en strategisk marknadsfunktion med syfte att stärka kyrkans grundläggande uppdrag genom att planera, analysera och genomföra projekt inom medlemsrekrytering, programutveckling, fundraising, sociala medier, etc.

 

Din profil

Vi tänker oss att Du bor i New York och har god kännedom om New Yorks ”The Swedish community”. Du har bakgrund inom marknadsföring och marknadskommunikation. Vi ser att du har erfarenhet av analysarbete samt kunskap och erfarenhet av sociala medier, därtill nödvändiga verktyg och arbetsformer. Du har ett öppet och trevligt sätt, du har lätt att komma i kontakt med människor och skapa relationer. Du har arbetstillstånd och är öppen för att arbeta på timbasis som ett första steg.

 

Svenska kyrkan i New York

Svenska kyrkan i New York befinner sig i en mycket spännande och dynamisk utvecklingsfas med en ny ambitiös vision om hur verksamheten skall utvecklas framöver. Vi har stora utmaningar i att tillgodose våra medlemmars varierande behov, ansvar för församlingens långsiktiga överlevnad samt vår vackra byggnad på 48:e gatan nära femte avenyn.

 

Svenska kyrkan i New York bedriver sedan 1873 en unik och mångfasetterad verksamhet i New York

 

  • Gudstjänster: Söndags- och onsdagsmässor, familjegudstjänster, vigslar, dop, och minnesstunder. Andrum för sinnesro varje vardag i kapellet.
  • Möten & gemenskap: Körverksamhet för barn och vuxna, barnverksamhet, konserter och musikkvällar, caféverksamhet (öppet alla dagar). Mötesplats för ungdomar, au pairer, och studenter, konfirmandverksamhet, program och samtalsgrupper för vuxna.
  • Svensk kultur & traditioner: Firandet av svenska högtider, t ex Valborg i Central Park, Nationaldag, Julbasar och Lucia, svenskundervisning för barn och vuxna, kulturkvällar, bokklubbar och bibelstudiegrupper. 
  • Social omvårdnad: Enskilda samtal, hem och sjukbesök, båtbesök, kris och katastrofberedskap i samarbete med generalkonsulatet och ambassaden.

 

För vidare information

Ta kontakt med eller skicka ansökningshandlingar till kyrkoherde Pether Ström Broman på e-post Pether Ström Broman eller mobil +1 (347) 741 9000.