Onsala församling

Onsala församling Besöksadress: Prästgårdsvägen 16, 43931 Onsala Postadress: PRÄSTGÅRDSVÄGEN 16, 43931 ONSALA Telefon: +46(300)569500 E-post till Onsala församling Webbplats

Onsala församling söker komminister, 100%

Bli vår nya församlingspräst i en aktiv församling med goda resurser. Tillsammans vill vi vidareutveckla en redan bred verksamhet och möta församlingsborna mitt i vardagen.

Onsala församling ligger ca 3,5 mil söder om Göteborg. I Onsala bor ca 14.000 människor varav många är barn och unga familjer. Ca 75% tillhör Svenska kyrkan. Här finns en kyrka, ett församlingshem och djurgården Noas Ark. En av våra komministrar har fått en tjänst i Stockholm och vi söker nu en ny kraft som vill arbeta som präst här i vår församling.

Vi söker dig som är präst i Svenska kyrkan och

• vill leda gudstjänster och kyrkliga handlingar i en aktiv och engagerad församling.

• vill möta församlingsborna mitt i vardagen och tillsammans med oss andra fortsätta bygga församling här och nu.

• vill ta ett särskilt ansvar för att samordna församlingens omfattande arbete med konfirmander.

• vill vara en resurs i olika verksamheter, exempelvis Bibeläventyret, arbetet på Noas ark och olika projekt.

• ser samverkan med andra och ideellas delaktighet som en självklar tillgång i församlingsarbetet.

Här finns

• en aktiv församling med goda resurser.

• ett driftigt och engagerad arbetslag bestående av anställda, förtroendevalda och ideella i olika åldrar.

• ett rikt och omfattande gudstjänstliv präglat av många delaktiga.

• ett väl utvecklat arbete med konfirmander och unga ledare.

• en spännande prästtjänst som väntar på kanske just dig.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Upplysningar lämnas av:

• Kyrkoherde Gunnar Ledwon, 0706-12 57 01, e-post till Gunnar Ledwon

• Kyrkorådets ordförande Henrik Svennberg, 0736-00 38 35, c.henrik.svennberg@gmail.com

• Facklig företrädare KyrkA är Anna-Lisa Saar, tel 0705-15 00 22

Välkommen med din ansökan senast 20 augusti via e-post till Onsala församling eller Onsala församling, Prästgårdsvägen 16, 439 31 Onsala.