Foto: Sofia Strinnholm

Välkommen Sofia!

Nyhet Publicerad

Under perioden 7 augusti till 3 september får vi i pastoratet förmånen att ta emot en praktikant, Sofia Strinnholm, som läser teologi med siktet inställt på att bli präst i Svenska kyrkan.

Att bli präst i Svenska kyrkan är en ganska lång process, förutom teologiska studier på universitet eller högskola ska den som fått sin kallelse prövad av kyrkan också läsa ett år vid något av Svenska kyrkan utbildningsinstitut.
Dessutom krävs att man gör praktik ute i församlingarna. Sofia Strinnholm kommer att delta i allt arbete som pågår i vårt pastorat, men främst det som är specifikt för prästerna, gudstjänster och kyrkliga handlingar. Ni församlingsbor kommer alltså att få möta henne många gånger.
Vi hälsar henne varmt välkommen och önskar henne all lycka och välsignelse!

Kyrkvärd - något för dig?

Kyrkvärdens uppdrag är ett av de viktigaste i kyrkan. En kyrkvärd deltar aktivt i gudstjänsten och ser till att de som kommer till kyrkan känner sig hemma där. Läs mer om kyrkvärdsuppdraget här!

Om oss!

Här hittar du information om församlingarna, vilka våra förtroendevalda är, våra verksamhetsberättelser, budget, årsredovisningar et c.