Foto: Johannes Frandsen

Babycafé och öppna förskolan

Mötesplatser för dig som är småbarnsförälder där du träffar andra vuxna tillsammans med barnen. Här pratar vi om stort och smått medan barnen upptäcker och lär känna varandra i leken.

ÖPPNA FÖRSKOLAN – måndagar & fredagar– inställt v. 13

Plats: fr.o.m. vecka 6 flyttar öppna förskolan till andra lokaler och byter dag. På MÅNDAGAR ses vi i prästgården vid Österåkers kyrka och på fredagar i Vasagården i Rydbo.
Tid: måndagar och fredagar kl. 9.00–12.00
För barn 0–5 år

BABYCAFÉ – tisdagar i Åkersberga – inställt v. 13

Plats: Åkersberga kyrka, Bergavägen 13 (samling på kyrktorget)
Tid: tisdagar kl. 9.00–12.00
För de minsta, 0–24 månader

Öppna förskolan Ljusterö – i samarbete med kommunen
I samarbete med Österåkers kommun finns öppen förskola i prästgården på Ljusterö. Det är en mötesplats för småbarnsföräldrar med barn i åldrarna 0–6 år. 

Här kan ni leka, sjunga och fika gott till billigt pris. Ni är välkomna att komma och gå som ni vill på torsdagar kl. 09.00–12.00. Uppehåll under lov.

Barn & Frälsarkransen

Lyssna till alla tolv avsnitt i boken "Barn och Frälsarkransen" som handlar om Nilla och Alvin.

Pyssel och lekar

Här finns samlade lek- och pysseltips samt bakrecept kopplade till berättelserna i "Barn och Frälsarkransen"

Kom ombord på fregatten Tapperheten

I Roslags-Kulla kyrka finns en modell av ett skepp som är flera hundra år gammalt. Välkommen ombord på fregatten ”Tapperheten”, amiralen vill träffa dig i sin kajuta. Hissa segel och ladda kanonerna, det kanske kommer fiender. Landkrabbor och sjöråttor, akta er så ni inte trillar i.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.