Vikarierande kyrkoherde i sommar

En utsträckt hand och ett välkomnande leende

I början av april fick jag beskedet att jag blir (även denna sommar) vikarierande kyrkoherde för den Skandinaviska kyrkan i Ayia Napa.
Jag gläds åt förtroendet och ser fram emot att få komma tillbaka med en hel del erfarenhet av vad arbetet som utsänd vikarie kan innebära.
Erfarenheten av att snabbt rycka in om kris uppstår, att finnas nåbar 24/7 på telefon, att med stor öppenhet lära mig nya saker i mötet med medarbetare i församlingen och andra aktörer i viktiga samhälls- funktioner såsom ambassad, sjukvård och polis.
Arbetet som vikarierande kyrkoherde innebär bl.a. ansvar för att församlingens gudstjänstfirande upprätthålls under sommarveckorna och tillsammans med utsända nattvandrare gör vi ett viktigt diakonalt arbete för skandinaviska ungdomar som vistas på ön. Jag sätter gärna på mig de ”diakonala glasögonen” för att försöka upptäcka i vilka sammanhang kyrkan kan finnas med och hjälpa människor i glädje och sorg, i smått och stort.
Livet stannar inte upp bara för att vi människor förflyttar oss till solvarma stränder med klarblå himmel och salta bad. Kyrkan vill finnas som en mötesplats mellan himmel och jord och vill få människor att erfara Guds omsorg; en utsträckt hand och ett välkomnande leende.

Vikarierande kyrkoherde Foto: arkiv

Välkommen att möta oss i sommar!
Jag (och min familj) finns på plats i Ayia Napa 22 juli-21 augusti.

Hälsningar Karolinn Strandberg, Vik. Kyrkoherde
+46(0)63161154 eller +46(0)705080434