Foto: Sofia Imberg Bergman /Lagunda

Veckans sommarkyrka - Gryta

Nyhet Publicerad Ändrad

Nu är det dags för Gryta kyrka att vara veckans sommarkyrka. Kyrkan är öppen på eftermiddagarna 2-5 augusti, för visning, besök, andakt och kaffe. Årets sommarungdomar hälsar välkommen och hoppas på många besökare!

Varje vecka under sommaren är en av Lagundas tio kyrkor Veckans sommarkyrka. Ungdomar i församlingen ansvarar för visning, andakt och kaffe och hoppas på många besök!

Gryta kyrka är öppen onsdag-lördag 2-5 augusti, klockan 14.30-18.30.

Andakt varje dag klockan 14.30 (onsdag mässa) och 18.

hitta till fröslunda kyrka

Kyrkans sommarkväll 2 augusti: Höja säteri - "Fyra sekler, tre familjer"

Den 2 augusti klockan 19 är det dags för Kyrkans sommarkväll i Gryta socken. Denna kväll besöker vi Höja säteri och får höra docent Göran Ulväng berätta om Höja genom århundradena.

Gryta kyrka

Redan 1100-1200 byggdes de äldsta delarna av Gryta kyrka. Dessförinnan fanns troligen en träkyrka, och detta var ett område som tidigt kristnades. Under 1400-talet byggdes kyrkan om och till, med torn, vapenhus och sakristia. Då slogs också tegelvalven och fick sina vackra målningar, daterade 1487 och troligen utförda av en av Albertus Pictors lärjungar.

Klicka på bilden för att ladda ned som PDF.