Foto: Sofia Imberg Bergman /Lagunda

Veckans sommarkyrka - Långtora

Nyhet Publicerad Ändrad

Nu tar Långtora över som veckans sommarkyrka. Kyrkan är öppen på eftermiddagarna 19-22 juli, för visning, besök, andakt och kaffe. Årets sommarungdomar hälsar välkommen och hoppas på många besökare!

Varje vecka under sommaren är en av Lagundas tio kyrkor Veckans sommarkyrka. Ungdomar i församlingen ansvarar för visning, andakt och kaffe och hoppas på många besök!

Långtora kyrka är öppen onsdag-lördag 19-22 juli, klockan 14.30-18.30.

Andakt varje dag klockan 14.30 (onsdag mässa) och 18.

hitta till fröslunda kyrka

Kyrkans sommarkväll 19 juli i Långtora: Från Martin Luther till Björn Skifs

Den 19 juli har turen kommit till Långtora att stå värd för Kyrkans sommarkväll. Nadja Elhousny Nygårdh och Carl Nygårdh står för programmet, med föredrag, sång och musik.

Långtora kyrka

Långtora kyrka är en medeltida kyrka med ett högt och spetsigt tak som syns långt över slätten. Kyrkans tidigaste delar är från 1200-talet, och huvuddelen av kyrkan är från 1300-talet. Omkring år 1500 fick kyrkan sina mycket vackra kryssvalv –den tid då konsten att slå vackra valv var som allra högst utvecklad.

Klicka på bilden för att ladda ned som PDF.