Luleå stift

Luleå stift Besöksadress: Stationsgatan 40, 97232 Luleå Postadress: Box 942, 97128 LULEÅ Telefon: +46(920)264700 E-post till Luleå stift

Så säger nomineringsgrupperna i Luleå stift

Företrädare för de tio nomineringsgrupper som ställer upp i det regionala valet till stiftsfullmäktige svarar på tre frågor inför valet den 17 september.

Söndag den 17 september går Svenska kyrkan till val. Kyrkovalet äger rum vart fjärde år och är en central del av Svenska kyrkans demokratiska identitet. Unikt för kyrkovalet är att medlemmar får rösta redan från 16 års ålder.

lägg din röst  på en nomineringsgrupp eller kandidat

I kyrkovalet röstar medlemmarna på nomineringsgrupper eller personröstar på nomineringsgruppernas kandidater. För att underlätta för dig som ska rösta, har företrädare för de tio nomineringsgrupper som ställer upp i det regionala valet till stiftsfullmäktige i Luleå stift fått svara på tre frågor:

1. Vilken är er nomineringsgrupps främsta fråga?
  2. Varför ska man rösta på just er nomineringsgrupp?
  3. Hur ska Svenska kyrkan bli än mer angelägen för människor?

Läs svaren här

Nomineringsgrupper som ställer upp i val till stiftsfullmäktige

• Arbetarepartiet - Socialdemokraterna
  • Borgerligt alternativ