Foto: Sofia Imberg Bergman /Lagunda

Veckans sommarkyrka - Giresta

Nyhet Publicerad

Först ut av veckans sommarkyrkor är Giresta kyrka: kyrkan är öppen eftermiddagarna 14-17 juni, för visning, besök, andakt och kaffe. Årets sommarungdomar hälsar välkommen och hoppas på många besökare!

Varje vecka under sommaren är en av Lagundas tio kyrkor Veckans sommarkyrka. Ungdomar i församlingen ansvarar för visning, andakt och kaffe och hoppas på många besök!

Kyrkan är öppen onsdag-lördag, 14-17 juni, klockan 14.30-18.30.

Andakt varje dag klockan 14.30 (onsdag mässa) och 18.

Kyrkans sommarkväll i Giresta 14 juni - sångglädje med församlingens körer!

14 juni är det premiär för Kyrkans sommarkvällar 2017. Först ut är Lagunda församlings körer som ger en gemensam försommarkonsert, onsdag 14 juni klockan 19 i Giresta kyrka.

Giresta kyrka

Giresta kyrka är större än de övriga i Lagunda församling. På platsen fanns en kyrka vid 12-1300-talet. Denna medeltida kyrka byggdes på 1700-talet om, och förstördes sedan helt i en brand 1911. Giresta kyrka återinvigdes 1914.

Klicka på bilden för att ladda ned som PDF.