Visby domkyrkoförsamling

Visby domkyrkoförsamling Besöksadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling Webbplats

Diakon – 100 % församlingsdiakon

Diakon i Sveriges kärlekskatedral? Kanske något för dig?

Församlingen finns mitt i sin samtid, med altaret i centrum och portarna öppna för människorna och samhället. Ta chansen att bli medarbetare i en församling som söker nya möjligheter att ge diakonin en central plats – för människorna, kyrkans och för Guds skull.

Under de närmaste åren vill vi utveckla vår förmåga:

• att vara inbjudande och välkomnande mot människor i vår omgivning
  • att ta tillvara på människors engagemang och vilja att bidra till det goda
  • att se vårt omkringliggande samhälle och tydligare vara en del av det
  • att analysera och reflektera över vad det är att vara kyrka här och nu
  • att se och ta till vara möjligheter till samverkan med alla goda krafter
  • att bygga mötesplatser för dialog och se det goda samtalet som en växtplats
  • att i allt ha befrielsens ord och altaret som centrum för samling och sändning

Därför söker vi dig som är:

• En diakon med inriktning på att utveckla församlingens förmåga att möta människor som är nyfikna på kyrkan; ta vara på engagemang och höja beredskapen för goda samtal.
  • En diakon som i allt har befrielsens ord och altaret som centrum för samling och sändning. Som vill regelbunden gudstjänstmedverkan.
  • En diakon som har erfarenhet av och älskar uppgiften att rekrytera, utbilda och peppa församlingens ideella medarbetare.
  • En diakon med inriktning på församlingens närvaro i den lokala miljön, nätverksbygge och utveckling av samverkan med andra samhällsaktörer.
  • En diakon som kan vara med och bära församlingens åtagande på sjukhuset och äldreboenden med samtal och andakter.

Du kommer att arbeta i hela församlingen men med en betoning på Visby centrala delar. Du kommer att ha en kontorsplats på församlingens expedition och medverka i gudstjänstlivet i domkyrkan.

Anställningsintervju:
Efter sommaren. Återkommer om datum.
Tillträde:
Så snart som möjligt.
Upplysningar:
Domprost Mats Hermansson, telefon 0703-413910
Ansökan:
Ansökningshandlingar med meritförteckning, löneanspråk och uppgift om när du kan börja ska vara oss tillhanda senast 1 augusti 2017 under denna adress:
Visby domkyrkoförsamling, Norra Kyrkogatan 4, 621 55 Visby.
Alternativt via e-post: