Den kände prästen Kent Wisti (till höger) ledde samtal på den stora scenen i tältet på Stora torget. Foto: FREDRIK KLEVENHAUS

Världens fest i centrum under helgen

Under helgen har Världens fest pågått i Västerås. Västeråsarna bjöds på allt från mässa och bön till trollerishow och musikfestival.

Publicerad

Det var för sjunde gången som Svenska kyrkan arrangerade festival och i år var det Västerås tur att stå som värd för evenemanget som en del av reformationsåret.

Världens fest var koncentrerat i området kring Domkyrkan. Ett gigantiskt cirkustält på Stora torget har under helgen kunnat ta emot 2 000 sittande gäster, för att kunna bevittna många programpunkter. I fredags kväll invigdes festivalen av ärkebiskop Antje Jackelén och biskop Mikael Mogren. Därefter bjöds västeråsarna på musikfestival. Under dagtid handlade mycket av programpunkterna om samtal, bland annat med den kände prästen Kent Wisti som samtalsledare.

I barn- och familjetältet avverkades programpunkter som klapp- och klanggudstjänst, trollerishow samt sång och musik med Bolibompa-programledaren Nassim Al Fakir.

Världens fest avslutades på söndagen med en Gospelmässa på Stora torget.

Powered by Labrador CMS