Foto: Gustav Hellsing/IKON

Kyrkans sommarkväll 12 juli: om gräshoppor som biblisk mat samt musik för trumpet och piano

Nyhet Publicerad

Åt Johannes Döparen verkligen gräshoppor? Och spelar det någon roll? Det får vi kanske veta den 12 juli då Kyrkans sommarkväll flyttar in på Liljegården. Förutom intressant föredrag blir det musik på trumpet, flygelhorn och piano.

Den 12 juli är det Fröslundas tur att hålla i Kyrkans sommarkväll. Inom Fröslundas område finns Liljegården och där kommer sommarkvällen att arrangeras - som allttid klockan 19.  

James Kelhoffer är professor i Nya Testamentet vid Uppsala universitet. Vid kvällens föredrag kommer han att berätta om bland annat Johannes Döparen och om mat, religion och kultur.

James är också en god musiker och bland annat medlem av Akademiska kapellet. Han tar med sig trumpet och flygelhorn till Liljegården, för att tillsammans med sin fru Sofia bjuda på musik.

Som alltid vid Kyrkans sommarkvällar finns tillfälle för samvaro efter programmet - ta med kaffekorg! En kollekt tas också upp: årets insamling delas lika mellan Tjejjouren i Enköping och Guldkant på vardagen för boende på Liljegården.

Klicka för att ladda ned programmet som PDF