Lindie, Kim och Mimmie efter tävlingen.

Lindies låt kom trea i Svenska kyrkans egen melodifestival

Nyhet Publicerad

Lindie Boström är pedagog i Ungdomsteamet i Lundby församling och hennes låt "Så ett frö" kom trea i Svenska kyrkans egen melodifestival, som ägde rum inom ramen för Världens fest i Västerås fredagen den 2 juni.

 

Lindie Boström var nöjd efter att Svenska kyrkans egen melodifestival hade avgjorts på fredagskvällen:

–  Det var väldigt roligt, lite nervöst men framför allt kul! Vi är jättenöjda med resultatet, en tredjeplats av cirka 125 inskickade bidrag - det kan man ju inte vara annat än nöjd med. Superroligt!

Lindie har skrivit både text och musik till "Så ett frö", som tävlade mot nio andra bidrag från olika delar av Sverige. Hennes syster Mimmie Carlström framförde låten och föräldrarna och lillebror Kim var på plats i publiken och hejade. Kim, som har Downs syndrom, var en av inspirationskällorna när Lindie skrev låttexten, som bland annat handlar om mångfald och om att acceptera varandra. Låten går att lyssna på via Spotify.

Vinnarlåten framfördes av en barnkör

Vann gjorde låten "Vi har ett uppdrag" som framfördes av en barnkör. Lindie gillade vinnarlåten:

–  Jag tror att den vann för att det var en klämmig och medryckande låt.

Lindie gärna ställer upp i Svenska kyrkans melodifestival igen om hon får chansen, och om festivalen återkommer.

Tävlingen arrangerades inom ramen för Världens fest

Pengarna som kom in i samband med sms-röstningen går till Svenska kyrkans arbete mot svältkatastrofen i delar av Afrika. Tävlingen ägde rum inom ramen för Världens fest, ett evenemang som återkommer vart tredje år och som har Svenska kyrkans internationella arbete i fokus. Den här gången arrangerades Världens fest i Västerås och från Lundby församling deltog 28 personer varav sex ungdomar.