Visby domkyrkoförsamling

Visby domkyrkoförsamling Besöksadress: Norra Kyrkogatan 4, 62155 VISBY Telefon: +46(498)206800 E-post till Visby domkyrkoförsamling Webbplats

Sommarledighet och sommarstart

Nu går vi in i sommaren, och det betyder att flera av våra verksamheter tar ledigt. Meditation, Våffelcafé, tisdagarnas Öppet hus och fler därtill återkommer i höst igen. Samtidigt tar andra verksamheter vid.

I sommar flyttar gudstjänster och mässor huvudsakligen ner till domkyrkan Sankta Maria. Där har vi nu öppnat sommaringången genom Stora kapellet, och snart kommer våra ungdomar att bemanna den. Då finns det samtidigt möjlighet för visningar i kyrkorummet i en helt annan utsträckning för den som så önskar.

Två dagar i veckan kommer vi även ha utflykter till Axelsro i Stadsmissionens sommarhem ut mot Högklint. För att kunna komma ut dit har vi anlitat en buss med stopp runt om i Visby.

Barn och deras familjer har möjlighet att ha "Sommarkul på Fårö" tillsammans med både Visby domkyrkoförsamling och Norra Gotlands pastorat. Det går av stapelnsista juli och håller på in i augusti.

Sommaren betyder även fler händelser där domkyrkoförsamlingen bokstavligen står i centrum. Almedalsveckan med Nikodemussamtal och Samtal mellan valven, samt flera seminarier. Vi har också ett tält under veckan tillsammans med Visby stift och övriga Svenska kyrkan. Du hittar tältet nere i hamnen, mittemot korsningen Skeppsbron, Hamnplan och Hamngatan.

I domkyrkan pågår även utställningen "Konstrunda i kyrkorna" hela sommaren, och under sju veckor återkommer även "Konststafetten" där sju konstnärer visar sina verk en vecka åt gången. I sommar återkommer också Konrad, vår lite för gamla klockare som visar lite för mycket av domkyrkan. Konrad är tydligen lite piggare, eftersom han i år orkar visa upp sin arbetsplats fler gånger än någonsin. Underar vilken hans hemlighet kan vara den här gången...

Sommaren 2017 avslutas inte riktigt med Medeltidsveckan och alla de programpunkter, gudstjänster och annat som sker då, utan två veckor senare då Gotlands kyrkvecka startar. Det blir ett späckat program som du kan läsa vidare om på kyrkveckans egna hemsida.

Därefter är alla våra verksamheter igång igen, med Klapp och klang, Otendag, Scouter, Himmel och pannkaka, Stilla stunder, Retreater och mycket mer. Och givetvis ovan nämnda Meditation, Våffelcafé samt tisdagarnas Öppet hus på Terra Nova kyrkan.

För att inte tala om att det är Kyrkoval 2017 att se fram emot.