Det stora tältet har tidigare varit ute på turné med rockbandet KENT och magikern Joe Labero. Foto: Robert Gustavsson/SVT

Världens fest i provisorisk katedral

Publicerad

Under pingsthelgen arrangeras Världens fest i Västerås. Det största enskilda eventet under Västerås jubileumsår och Svenska kyrkans internationella riksmöte.

Ett festivalområde byggs mellan Stora torget och Rudbeckianska gymnasiet. Det blir musik, seminarier, och gospelgudstjänst i ett stort tält som täcker hela stora torget i Västerås. Men det blir även mingel och gardenparty i biskopens trädgård.

– Det blir tre utescener och ett barnområde. Några av de som medverkar under helgen är Kodjo Akolor, Sara Parkman, Ale Möller, ärkebiskop Antje Jackelén, bröder från det ekumeniska klostret Taize; Nassim Al Fakir så det kommer att hända massor, säger Marit Norén som är projektledare för Världens Fest.

Foto: Robert Gustavsson/SVT

Väntas mycket folk

Alla hotell i hela Västerås är fullbokade av tillresta deltagare under helgen, så det stora tältet som tidigare varit ute på turné med rockbandet KENT och magikern Joe Labero förväntas bli fullt.

– Det kommer gäster från hela världen till den här festivalen. Vi slår upp ett tält och en provisorisk katedral här på stora torget i Västerås till helgen för domkyrkan är för liten, säger Marit Norén.

Foto: Robert Gustavsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.