Växjö stift

Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift

Eftersläckning i Klerkeboda

En brand bröt ut på en fastighet i Klerkeboda utanför Målerås under söndagen. Räddningstjänsten bekämpade elden under hela måndagen.

I måndags brändes fem hektar i naturvårdande syfte tidigare under veckan. Elden blossade plötsligt upp igen under söndagen och på grund av värmen och den kraftiga vinden spred sig elden omedelbart. Personal från Växjö stift som bevakade det eldade området kunde larma räddningstjänst som snabbt kom till platsen. Eftersläckningsarbeten pågick fortfarande på tisdag förmiddag och det är oklart hur stort område som drabbats eller varför elden flammade upp igen. Branden berör kyrkans mark liksom intilliggande grannars.