Högtid i Trefaldighetskyrkan

Traditionsenligt firande av nationaldagen i Arvika.

Den 6 juni kl. 19.00-20.00 arrangeras en högtidsstund i Trefaldighetskyrkan. Musikkåren spelar Under blågul fana och fanborgen tågar in.

I programmet återfinns välkomsthälsning av Lars-Ove Jansson, Manskören Iris sjunger Sverige av Wilhelm Stenhammar (text: Verner von Heidenstam ur ”Ett folk”) och En sommarafton av Adolf Fredrik Lindblad. Vidare blir det högtidstal av Magnus Fors, leve för flaggan, Musikkåren gör fanfarer.

Manskören Iris fortsätter sedan programmet och sjunger Sveriges flagga av Hugo Alfvén (text: K.G. Ossiannilsson) och Värmlandsvisan av Axel Fryxell (Arr: Einar Ralf). Musikkåren spelar Gratulation ur Frösöblomster av Wilhelm Peterson Berger
(Arr: Stig Gustafsson). Alla sjunger Den blomstertid... (tre verser).

Valter Fryxelius håller sedan Korum. Gemensamt sjungs Sveriges nationalsång. Avslutningsvis spelar Musikkåren Vita springaren av Erik Berndalen. Fanborgen tågar ut.

Välkommen till en högtidsstund i Trefaldighetskyrkan!

Här kan du hämta hem hela programmet för nationaldagsfirandet i Arvika.

Någon trycker ner ett tänt ljus i en stor ljusbärare med sand.

Aktiviteter i församlingarna

Här hittar du aktuell kalender med information dag för dag, vecka och månad. Välj dag i kalendern för att se aktuellt program.

Hela livet är en resa

Under tiden som du är konfirmand kommer du att få uppleva många olika saker. Ta chansen! Klicka här för att anmäla dig!