Tysslinge församling

Tysslinge församling Besöksadress: Skolgatan 12, 71930 Vintrosa Telefon: +46(19)294006 E-post till Tysslinge församling Webbplats

Följ med på bussutflykt för alla åldrar till Julita gård, söndagen den 18 juni!

Julita gård är ett fint utflyktsmål för hela familjen: stora kan bl.a. njuta av trädgård och historiska byggnader och barnen kan njuta av detsamma, men i sällskap av gubben Pettson och katten Findus, som livs levande rör sig och leker med barnen i parken. Priset för hela resan, inklusive buss till och från Julita, förmiddagsfika vid ankomst, inträde och guidningar är 100 kr för vuxna. För barn är det gratis men de måste ha en vuxen med sig! Och du ansvarar själv för att barnet åker säkert i bussen, d.v.s. tar med eget babyskydd/bilbarnstol.

FÖrsamlingsresa till Julita 18 juni

Som tillval kan man välja att tillsammans äta en vegetarisk lunchbuffé för 150 kr/person på Julita Wärdshus. (Detta under förutsättning att vi blir minst 20 personer som gör detta tillval.) Alternativt tar man med egen picknick som vi samlas och äter gemensamt. Eller så kan man köpa mat på egen hand på området. Det finns ett café och ett värdshus och det finns även en liten butik med fina saker.

Inne på området finns ett flertal utställningar och guidningar som man fritt kan välja att gå på när det passar. Men vi har valt att lägga till en guidad visning av klostret. Denna guidning måste vi boka och därför behöver vi veta i förväg om ni önskar gå med på den. Den guidningen passar mest för vuxna.

Dagsprogrammet i grova drag:
8.30 avgår bussen från S:t Josefs kapell, Garphyttan och åker därefter till Vintrosa och hämtar upp fler vid Kyrkans hus. Du kan alltså välja påstigningsplats av dessa två.
10.30 är vi på plats vid Julita och förmiddagsfikar (kaffe/te/festis och ostsmörgås).
11.00 Tid för upptäcktsfärder, lek, guidningar, promenader, lunch och fika. (Ett program med tider gällande dagen kommer att delas ut vid avfärd. Men titta gärna in och förbered er på hemsidan: https://www.nordiskamuseet.se/slott-gardar/julita-gard )
Ca.16.30 samlas vi och avslutar vår dag med en andakt i kyrkan på området.
17.00 Hemfärd, då gården stänger.
18.30 Beräknad ankomst till Tysslingebygden igen.

Vi behöver er anmälan senast 31 maj

Via mejl:

tysslinge.forsamling@svenskakyrkan.se

eller på telefon:

Ange:

-antal vuxna och barn i sällskapet

-om ni tänker kliva på bussen i Garphyttan eller Vintrosa

-ev specialkost gällande förmiddagsfikat (kaffe, te, festis, ostsmörgås)

-om ni önskar välja till vegetarisk lunchbuffé för 150 kr

-om ni önskar gå på guidad visning av klostret

-om ni önskar plats på bussen för något skrymmande som t.ex. barnvagn eller rollator.