Foto: Emma Berkman/Luleå stift

Ideella i Gunnarsbyn prisade av Luleå stift

Nyhet Publicerad Ändrad

Utmärkelsen "Årets medarbetare i Luleå stift 2017" delades ut till de ideella medarbetarna i Gunnarsbyns församling, i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde.

Priset delades ut av biskop Hans Stiglund i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde på stiftskansliet i Luleå den 20 maj.
  – Det känns glädjande och upplyftande och att det vi håller på med verkligen har gett utdelning också, säger Margareta Hansson, församlingsrådet och en av de som tog emot priset.

Rättvisebutik och kafé

En stor del i församlingens arbete med ideella medarbetare är Rättvisebutiken och kaféet i församlingshemmet. Butiken började som ett skåp i församlingshemmet men är i dag den största ideellt drivna Rättvisebutiken i landet.

Nomineringen

"De ideella medarbetarna i Gunnarsbyns församling har tillsammans med prästen Mogens Amstrup-Jacobsen under en lång tid byggt upp församlingens verksamhet. Det är ett unikt lyckosamt exempel på att kyrkan kan vara relevant och viktig för de människor som bor på platsen. Det hade aldrig lyckats om inte alla hjälpt varandra!"

Gunnarsbyns församling

Gunnarsbyns församling är en del av Bodens pastorat och ligger 4,5 mil från Boden. Församlingen sträcker sig från Nedre Flåsjön i söder till Kuossåkåbbå vid polcirkeln i norr, från sjöarna bakom Tallberg i öst till Krokträskberget i väst.