Strängnäs stift

Strängnäs stift Besöksadress: Gyllenhjelmsgatan 1-2, 64530 Strängnäs Postadress: Box 84, 64522 Strängnäs Telefon: +46(152)23400 E-post till Strängnäs stift Webbplats

Prostarna Eva Karlsson och Karin Karlberg är Årets Strängnässtiftare 2017

Utmärkelsen Årets Strängnässtiftare 2017 har idag av stiftsstyrelsen tilldelats prosten Eva Karlsson och prosten och e o hovpredikanten Karin Karlberg, för sitt ledarskap och uthålliga församlingsbygge. De var 1975 de första kvinnorna som vigdes till präster i Strängnäs stift.

Utmärkelsen Årets strängnässtiftare tilldelas enskilda eller grupper som genom sina insatser haft särskild betydelse för kyrkans förnyelse, liv och arbete i Strängnäs stift.

Årets Strängnässtiftare 2017, Eva Karlsson och Karin Karlberg, fick stipendium och diplom till minne av dagen. Det överlämnades av biskop Johan Dalman i samband med att stiftsfullmäktige idag höll sammanträde på stiftsgården Stjärnholm.

Prostarna Eva Karlsson, Katrineholm, och Karin Karlberg, Södertälje, har idag av styrelsen för Strängnäs stift tilldelats utmärkelsen Årets Strängnässtiftare. Biskop Johan Dalman överlämnade diplom och stipendium i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde på stiftsgården Stjärnholm.

Eva Karlsson och Karin Karlberg var stiftets första kvinnor i ämbetet när de prästvigdes den 14 december 1975 av biskop Åke Kastlund.

De får utmärkelsen med följande motivering: ”Prosten Eva Karlsson och prosten och e o hovpredikanten Karin Karlberg har tilldelats utmärkelsen Årets strängnässtiftare för förebildligt ledarskap, målmedvetet församlingsbygge, i uthållig, trofast tjänst i kärlek till Herren Jesus Kristus.”

Årets strängnässtiftare 25 år

Utmärkelsen Årets strängnässtiftare har delats ut sedan 1992 och traditionen att uppmärksamma medarbetare i Strängnäs stift firar i år därmed 25-årsjubliuem.