Växjö stift

Prata med oss

Kontakt

Växjö stift Besöksadress: Östrabo, 35239 Växjö Postadress: Box 527, 35106 Växjö Telefon: +46(470)773800 E-post till Växjö stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

34 miljoner till årets fastekampanj - i Växjö stift ger man mest

Årets fastekampanj ökade med 1,5 miljoner kronor jämfört med förra året. Växjö stift är ett av de stift som visar ett ökat insamlingsresultat och är också det stift där man ger mest per invånare.


I Växjö stift samlades det in närmare fyra miljoner kronor till Svenska kyrkans fastekampanj, det är en ökning med nästan 160 000 kronor sedan i fjol. I snitt gav varje medlem 9,18 kronor. Utslaget på alla invånare i Växjö stift blir genomsnittet 5,97 kronor per invånare.

– Människor i stiftets församlingar vill vara med och göra skillnad. Jag vet att de insamlade medlen kommer att göra stor nytta. Det är med glädje och tacksamhet vi konstaterar att engagemang och insamling ökar, säger Jonas Löhnn, stiftsadjunkt för internationellt arbete på Växjö stiftskansli.

12 av 13 stift ökade sitt resultat. Årets kampanj handlade om Maträtten – allas rätt till mat.

– Det känns väldigt bra att än en gång se ett ökat insamlingsresultat i våra kampanjer. Jag skulle vilja rikta ett stort tack till alla som engagerat sig och skänkt pengar, säger Claes Anckarman projektledare för fastekampanjen.

Under kampanjen lyftes ko-kalvprojektet i Tanzania som hjälper människor att skapa sig en framtid med hjälp av en ko.

– Det var ett tydligt och konkret exempel på hur människor med rätt stöd kan skapa sig en framtid och lyfta sig ur fattigdom, säger Claes Anckarman.

Fastekampanjen pågick från 26 februari till 9 april i år.

Mer information om året fastekampanj

Insamlingsresultatet per stift jämfört med förra året