Foto: Magnus Aronson/IKON

Konfirmation

Konfirmandtiden ger dig tillfälle att fundera kring livets stora frågor, om Gud, dig själv och världen. Under året får du möjlighet att utforska livet på egen hand och tillsammans med andra, i skratt och allvar, på läger och hemma. Tillsammans skapar vi minnen och upplevelser som ger en grund att bära med sig genom hela livet.

Välkommen att konfirmeras i Askims församling!

Konfirmandtiden ger dig tillfälle att fundera kring livets stora frågor, om Gud, dig själv och världen. Tillsammans skapar vi minnen och upplevelser som ger en grund att bära med sig genom hela livet. 

Vem är jag? Kan jag vara mig själv? Vad är kärlek? Varför händer det onda saker i världen? Kan man förlåta allt? Hur kan man tro på Gud? Vem är Jesus, vad gjorde han egentligen och spelar det någon roll idag?  

Kan jag alltid vara mig själv?

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljertusentals ungdomar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmandtiden ger dig tillfälle att reflektera kring livets stora frågor, om Gud, dig själv och om världen.

Församlingen har tre kyrkor – Askims kyrkaBilldals kyrka och Mikaelskyrkan - som erbjuder olika alternativ.

Du kan välja att ha konfirmationsträffar under skolterminerna eller mer koncentrerat på sommaren med bara få träffar under vinterhalvåret. Sommaralternativet är gemensamt för hela församlingen.

Inbjudan

I slutet av maj kommer du som är född 2010 att få en inbjudan att konfirmeras i Askims församling. 

Välkommen! 😊

Vad är konfirmation egentligen?

Konfirmation handlar om kristen tro och bygger på dopet. Vi tänker att när en människa döps skapas ett osynligt band mellan människa och Gud och den relationen utforskar vi. 

Vanliga frågor

Inför konfirmationen kan det uppkomma många frågor. Här är svaren på några av de vanligaste.

Konfirmation 2023-2024

Välkommen att konfirmeras i Askims församling! Konfirmandtiden ger dig tillfälle att fundera kring livets stora frågor, om Gud, dig själv och världen. Tillsammans skapar vi minnen och upplevelser som ger en grund att bära med sig genom hela livet. Du kan läsa mer om grupperna här på hemsidan.

Vad är en gudstjänst?

Här kan du ta del av en så kallad kommenterad gudstjänst som förklarar gudstjänstens olika delar och dess bakgrund och syfte. Välkommen på ett digitalt besök i Billdals kyrka!

Gudstjänstrapportering för konfirmander

En instruktion om hur du fyller i ditt gudstjänsthäfte.

Läs mer om konfirmation på Svenska kyrkans gemensamma webbplats.

Konfirmander tränar på sin predikan inför konfirmationsgudstjänsten.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.